Dead end kids

En utstilling og en utgivelse av Kristin Holand, Julie Holdhus, Espen Kjelling, Simen Engen Larsen, Kjersti Solbakken, Silja Leifsdottir, Lars Myrvoll, Sara Rehnlund, Anders Valde, Maria Lyngstad Willassen og Ina Marie Winther Åshaug.

Dead end kids er et prosjekt som omfatter en utstilling og en utgivelse. 15.-19. august 2008 kuraterte Feil forlag en utstilling i ett fjøs i Bodø. Vi tar som regel utgangspunkt i kjente og ukjente formater og inviterer kunstnere som innenfor rammevilkårene står helt fritt. Formatet denne gangen var at du måtte være fra Nordland og være en forholdsvis ung kunstner.

Utgivelsen med samme navn ble lansert under utstillingen. Boksen Dead end kids har bidrag fra de samme 11 kunstnerne som deltok på utstillingen, samt bidrag fra Ragnfrid Trohaug og Geir Tore Holm. Boksen har håndutført, silketrykket lokk og finnes i 300 nummererte eksemplarer. Prosjektet er støttet av Nordland Fylkeskommune og Bodø Kommune.

Les anmeldelse av Dead end kids på kunstkritikk.no.

Se omtale av utstillingen på NRK nett-tv.

SE BILDER FRA DEAD END KIDS

Verker på utstillingen

Utstillingen, som fant sted på Nordland Kultursenter 15.-19. august, inneholdt følgende verker.

 1. Simen Engen Larsen – There goes my baby / she’s smokin’ (Videoinstallasjon)
 2. Kristin Holand – Lavtrykk (Video)
 3. Maria Lyngstad Willassen – When you think of me do you oh pixelate oh pixelate (Veggmontasje)
 4. Espen Kjelling – Hello from innside a shell (Fotografi), Uten tittel (Fotografi), Uten tittel (Fotografi), 39 (I) (Fotografi), 39 (II) (Fotografi), Oscar (Norske landskap) (Fotografi), Struts (Fotografi)
 5. Anders Valde – Diplomatic mission # 1 (Silketrykk), Diplomatic mission # 2 (Silketrykk), Diplomatic mission # 3 (Silketrykk)
 6. Sara Rehnlund – Dead end bunnies (Skulpturer), Eksplosjon (Collage), Sakser (Collage), Seng (Collage), Knotter (Collage), Brødrister (Collage), Finger (Collage), Stol og støvsuger (Collage)
 7. Silja Leifsdottir – It’s easier to let go if you forget about gravity (Installasjon), Paper airplane (Fotografi), Tripple egg trick – part I (Fotografi), Flamingoes (Fotografi), On gravity (Fotografi), Blaming me, blaming you, (Fotografi), Of two minds (Videoinstallasjon)
 8. Julie Holdhus – Holde pusten (Installasjon)
 9. Kjersti Solbakken – en·gulfed, en·gulf·ing, en·gulfs (Tegning), Skyhigh (Tegning), Atoms will part (Tegning), As dead as a dodo (Tegning), Volcanic Winter (Tegning), No storm, wind, rain of any kind (Videoinstallasjon)
 10. Ina Marie Winther Åshaug – Uten tittel (Tegning), Alt (Boks), Tre (Tegning), hfhuuph (Tegning på vegg), 9 tegninger uten tittel (Tegninger)
 11. Lars Myrvoll – Void/Ledge (Lyd), The ledge (Fotografi), The Void (Fotografi)
 12. Maria Lyngstad Willassen – Tyt! Episode to (Installasjon)