Feil forlag presenterer

På Hovefestivalen 08 fikk Feil forlag anledningen til å presentere et program bestående av tekstbasert live performance på festivalens litteraturscene.

(Foto: Marthe Elise Stramrud)

Radical Dreamer

Radical Dreamer er Mikaël D. Brkić. På Hovefestivalen skal han framføre performancen The Young and Doubtful: Give up on your life unlived and become undead. Young and Doubtful er et pågånde prosjekt som dreier seg rundt historiefortelling. Selve historien blir til kunstneriske produkter, som igjen påvirker historien. The Young and Doubtful: “Give up on your life unlived and become undead” tar for seg den spedeste begynnelsen av denne historien. Her blir noen av de sentrale karakterene presentert gjennom monologer og vokal forvrengning.

Milumbe Haimbe/Tori Wrånes

Milumbe Haimbe er en science fiction forfatter fra Zambia. Milumbe har gitt ut en rekke bøker, og tar nå sin masterutdanning ved kunstakademiet i Oslo. Verket hun vil presentere på Hove er performancen “Drive”. “Drive” er en del av prosjektet “Militia Sunflower Virtual Band & 10 Zephyr Songs” som oversetter en roman på 56000 ord om til ti temasanger/temaverk. Tori Wrånes er en performancekunstner og vokalist. Hun vil assistere Milumbe i å sette liv til arbeidet “Drive”.

Superhærp

Politisk ukorrekt google-sample-poesi på rim i form av rytmebasert opplesning og powerpoint-karaoke akkompagnert av støy (…) er det nærmeste vi kommer en beskrivelse av det duoen Superhærp driver med. Dette er tekst skapt for sceneshow. Hvem andre har fått et skeptisk kunstpublikum til å gi seg hen og skrike i kor: “We are the bling-bling – for the left wing!” Superhærp har tidligere konsentrert seg om en sampling i form av lyd men har nå begynt å angripe tekst på samme måte. Resultatet får dere se på Hove. Til vanlig heter de Øystein Wyller Odden og Vebjørn Guttormsgaard Møllberg.

Slutburger

Slutburger er en tekstbasert performance-duo bestående av Mercedes Mühleisen og Stine Sterk. Det blir garantert vulgært, klamt, deilig og jævlig. De leser tekster som kanskje handler om skammen knyttet til en bæsj som aldri lar seg skylle ned når du er på besøk hos han du vil ha, og kanskje får de tid til å synge for oss? Du føler deg ihvertfall 10 kg lettere etter å ha sett Slutburger.