The sound of my own footsteps and other stories - Kjersti Solbakken

Vi befinner oss i øyeblikket før det skjer. Kjersti Solbakken har i en serie tegninger tatt utgangspunkt i filmscener hvor karakterene tilsynelatende avslappet snakker i telefonen, koser med katten, lager mat, eller utfører andre helt hverdagslige aktiviteter – på det korteste mindre enn et sekund før angrepet.

Scenene er hentet fra en god blanding av nyere kjente storproduksjoner og gamle lavbudsjetts undergrunnsfilmer. Kanskje kjenner du igjen Drew Barrymore som popper popcorn på kjøkkenet mens hun uvitende snakker med sin drapsmann på telefonen, fra filmen Scream fra 1996? Mer ukjent er nok scenen hvor den gamle damen i morgenkåpe åpner døra for sin mann, i filmen Microwave massacre fra 1983. Scenene sier oss at noe vil komme til å skje, men hva og hvordan står helt åpent for betrakteren.

Format: Blyanttegninger i A4, 10 løse ark i håndkolorert konvolutt Opplag: 50 eks. Veil. pris: 110