Et annet lerret

Hito Steyerl, November (2004), video, stillbilde.


Da filmen kom tidlig i det tjuende århundre fikk menneskehetens historie for første gang muligheten til å fremstå som en fortelling – eller som en sekvens – av bevegelige bilder. Filmen dannet en ny type museum, og den medførte en utvidelse av det begrepsapparatet som omgir bildet.


I over femten år har Marit Paasche arbeidet med grenseflatene mellom kunst, video og film. Et annet lerret er et personlig blikk på filmen fra billedkunstens ståsted. Hvert av de fire essayene tar utgangspunkt i en film: Alain Resnais’ Hiroshima Mon Amour, Ingmar Bergmans Persona, Michelangelo Antonionis Blow-Up og Lovely Andrea av Hito Steyerl. Filmene danner ulike innganger til en diskusjon om bildets posisjon i samfunnet, og de gir et innblikk i hvordan billedkunsten og filmen stadig har utvekslet strategier for å forstå og håndtere bilder av oss selv og verden.


Design: Eriksen/Brown
Opplag: 500
Pris: 249,-


Trykk her for å kjøpe boka. Du kan betale med kredittkort eller paypal-konto. Leveringstid: 2-3 dager. Send oss en epost med din bestilling dersom du heller ønsker å motta faktura.


Ingmar Bergman, Persona (1966) | © 1966 AB Svensk Filmindustri