AKTMALERIN - en trans-alpinsk kunstreise på elektrisk sykkel

Øyvind Aspen og Mercedes Mühleisen presenterer:

AKTMALERIN – en trans-alpinsk kunstreise på elektrisk sykkel

W17, Kunstnernes Hus, Wergelandsveien 17
Torsdag 12. januar 2012, 19:00


Kunstneren Friedo Niepmann og oppfinneren Hartmut Schmidt legger ut på en 600 kilometer lang trans-alpinsk kunstreise fra München til Venezia. Ved hjelp av Schmidts egenproduserte elektriske sykler, blir Niepmanns skulptur Aktmalerin fraktet den lange veien over Alpene. Skulpturen er tung og været dårlig, men de fortsetter målrettet gjennom endeløse daler, landsbyer og fjellpass mot Venezia.

Reisen dokumenteres med Schmidts videokamera. I etterkant oversendes videokassettene Mercedes MühIeisen og Øyvind Aspen som nå stolt presenterer: AKTMALERIN – en trans-alpinsk kunstreise på elektrisk sykkel. Videoen gis ut på dvd og vil være gratis på lanseringen.


Øyvind Aspen og Mercedes Mühleisen er begge utdannet ved Kunstakademiet i Oslo. Ved siden av dette unike samarbeidsprosjektet, og generell flikking på egen kunst, er de en del av kollektivet bak det kunstnerdrevne galleriet Tidens Krav i Oslo.

Feil forlag er for tiden gjester på W17, Kunstnernes Hus i Oslo. I løpet av en periode på fire måneder vil de gi ut tre publikasjoner av inviterte kunstnere, produsert og lansert på W17. AKTMALERIN – en trans-alpinsk kunstreise på elektrisk sykkel er den andre utgivelsen i denne serien.

W17 er et atelierprogram initiert og finansiert av Bildende Kunstneres Hjelpefond. Programmet drives av Kunstnernes Hus og pågår fra 2008 til 2014. W17 tilbyr atelierer, produksjonsstøtte og visningsmuligheter for norske kunstnere eller kunstnere som er virksomme i Norge. Atelierprogrammet tilbys tre kunstnere av gangen i en begrenset tidsperiode.

Øyvind Aspen
Mercedes Mühleisen