Et annet lerret

Fire fortellinger om film og billedkunst

Hito Steyerl, November (2004), video, stillbilde.


Feil forlag lanserer essaysamling om film og billedkunst av Marit Paasche

Lansering på Kunstnernes hus torsdag 5. september kl 19.00

Da filmen kom tidlig i det tjuende århundret fikk menneskehetens historie for første gang muligheten til å fremstå som en fortelling av bevegelige bilder. Filmen dannet en ny type museum, og den medførte en utvidelse av begrepsapparatet som omgir bildet.

Et annet lerret er et personlig blikk på filmen fra billedkunstens ståsted. Hvert av de fire essayene tar utgangspunkt i en film: Alain Resnais’ Hiroshima Mon Amour, Ingmar Bergmans Persona, Michelangelo Antonionis Blow-Up og Lovely Andrea av Hito Steyerl. Filmene danner ulike innganger til en diskusjon om bildets posisjon i samfunnet, og de gir innblikk i hvordan billedkunsten og filmen stadig har utvekslet strategier for å forstå og håndtere bilder av oss selv og verden.


Det blir enkel servering og mulighet til å kjøpe boken for lanseringspris: 200,-.Ingmar Bergman, Persona (1966) | © 1966 AB Svensk Filmindustri